Skip to content

Ohjeita osallistujille

Turvallisuusohjeet

Tervetuloa ulkoilemaan kanssamme! Seuraavana muutamia asioita, joihin ennen tapahtumaa on syytä perehtyä.

Terveydentila

Jos teillä on jokin toimintakykyyn vaikuttava sairaus tai rajoite, olkaa ystävällinen ja kertokaa asiasta oppaallemme. Ottakaa tarvittavat lääkkeet mukaan, mieluiten vesitiiviisti pakattuna.
Alkoholin tai muiden päihteiden vaikutuksen alaisena tapahtumiimme ei voi osallistua.

Vaatetus

Varautukaa ulkoiluun säänmukaisella varustuksella. Olosuhteet huomioon ottaen kannattaa ottaa mukaan vaihtovaatteita vesitiiviisti pakattuna. Jalkineet valitaan myös sään mukaan. Melonnassa kosteutta kestävät sandaalit, uimatossut tai lenkkarit ovat sopivat jalkineet. Kumisaappaat eivät ole kovin mukavat, mutta sateisella säällä voivat olla paremmat kuin lenkkarit.

Ylimääräiset arvoesineet on syytä jättää kotiin, melonnassa lompakot ja puhelimet on pakattava vesitiiviisti, jos niitä haluatte mukaan ottaa. Aurinkoisella säällä kannattaa muistaa myös päähine, aurinkolasit ja aurinkorasva.

Retkieväät

Voitte ottaa mukaan taskuun pienen naposteluevään ja vesipullon.

Erityistä melontaretkistä

Melontaretken hintaan kuuluu kelluntaliivit. Ne on tarkoitettu uimataitoisille vähintään 40kg painaville henkilöille. Jos osallistuja on kevyempi kuin 40kg tai ei ole uimataitoinen, tulee hänen tuoda hyväksytyt pelastusliivit mukanaan tai oikean kokoisten pelastusliivien hankinnasta on sovittava hyvissä ajoin kanssamme.

Vakuutukset

Retken hintaan kuuluu tapahtumajärjestäjän vastuuvakuutus, joka korvaa kolmannelle osapuolelle aiheutuneet vahingot. Retkillemme osallistujalla tulee olla oma vapaa-ajan vakuutus voimassa.

Säävaraus

Retket toteutetaan sään sallimissa rajoissa. Melonnassa ja muussa ulkoilussa pieni vesisade ei yleensä haittaa, mutta kova tuuli, kunnon sade ja ukonilma ovat esteitä retkelle. Tilanne arvioidaan aina tapauskohtaisesti.