Kalastajatila

  • by

Kalastajatila sijaitsee Päijänteellä Paatsalon saaressa Jämsän ja Himoksen kohdalla. Rantojensuojelualueella sijaitseva tila on ollut viime vuodet vailla käyttöä, mutta Metsähallitus on pitänyt rakennuksista hyvää huolta. Tilan siirryttyä käyttöömme olemme käyttäneet sitä yrityksemme tapahtumien tukikohtana.

Tilalla on vanha 50-luvun alussa rakennettu hirsinen päärakennus, aitta, puucee ja liiteri. Tila sijaitsee suojaisassa lahdelmassa, jossa on vankkarakenteinen laituri. Tilalla ei ole sähköä eikä kaivoa. Kalastajatilalla koet siirtyväsi ajassa taaksepäin ja pääset hidastamaan omaa elämänrytmiäsi luonnon keskelle. 

Paatsalo on kauttaaltaan metsäinen ja kallioinen, pinta-alaltaan noin yksi neliökilometri ja pituudeltaan 2 km, saaren korkein huippu kohoaa 75 m Päijänteen pintaa korkeammalle. Saaressa on meidän lisäksi neljä kesämökkiä, mutta lähin naapuri on majava, luonnon oma metsätyömies jonka työn jäljet näkyvät selkeästi rannoilla.

Paatsalon sijainti: linkki Kansalaisen Karttapaikkaan 

Päärakennuksessa on kaasuliesi ja pieni kaasujääkaappi. Tuvan lisäksi päärakennuksessa on sauna ja makuukamari. Kamarissa on makuutilat kolmelle hengelle, laveri mukavasti kahdelle ja yhdelle ”yläsänky” laverin päällä, johon mahtuu aikuinenkin nukkumaan.

Ruokailuvälineet ja -astiat löytyvät viidelle hengelle. Kattiloita on yksi kasari, yksi 3l ja yksi 5l kattila ja uunivuoka. Nuotiolettupannu, valurautapannu sisäkäyttöön, kahvipannu sekä nuotiolle tarkoitettu nokipannu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *