Skip to content

Enicare oy

Enicare oy on perustettu v.2011 ja on mikroyritys, jossa pääsääntöisesti työskentelen minä Erja. Koulutukseltani olen luonto-ja eräopas sekä sairaanhoitaja. Työskenneltyäni pitkään sairaanhoitajana, mieleeni vahvistui päivä päivältä ajatus, että haluan tehdä työtä ulkona luonnon parissa. Lopulta sanoin itseni irti vakitoimesta sairaalasta v.2011 ja “heittäydyin” freelanceri-sairaanhoitajaksi sekä perustin terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin liittyvän yrityksen. Ihan aluksi oli ajatus tehdä myös mm. sairaanhoitajan sijaisuuksia yrityksen kautta, mutta tämä osio putosi nopeasti pois toiminnasta. Keskityin luonnon kautta saatavaan hyvinvointiin esim tyhy-jaj tykytoimintapäivien järjestämisen kautta. Vuonna 2014 halusin vahvistaa luonto-osaamistani ja hain Eerikkilän urheiluopistoon luonto-ja eräopaskoulutukseen. Suoritettuani luonto-ja eräoppaan tutkinnon v. 2015 ryhdyin entistä vahvemmin panostamaan yrityksen toimintaan.


Tilanteen mukaan yrityksessä työskentelee ahkerasti myös mieheni Pasi. Hänen tukensa ja turvansa on minulle korvaamatonta, jo pelkästään henkisesti, mutta Pasilla on myös pitkä kokemus niin yrittäjyydestä kuin retkeilystä. Pasi on aikanaan opettanut minut melomaan ja hänen kanssaan olemme tehneet hienoja retkiä sekä meloen että nyt kymmmenen vuoden ajan myös purjehtien. Perheeseemme kuuluu myös kaksi aikuista poikaa, joiden elämä on vanhemmistaan ja isovanhemmistaan johtuen vahvasti kietoutunut eräilyyn ja luonnonläheiseen elämään. Kumpikin on pienestä pojasta asti liikkunut luonnossa ja vesillä niin isovanhempiensa kuin meidänkin kanssa. Molemmat ovat olleet ahkeria partiolaisia ja sekä partioharrastus että retkeily ylipäänsä on edelleen vahvasti mukana heidän aikuisuudessaan.


Yritystä perustaessani v. 2011 ajatuksenani oli tutustuttaa asiakkaita nimenomaan lähiluontoon ja istuttaa käsitystä, ettei aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Meillä on täällä Janakkalassa, Hämeessä ja Suomessa ylipäänsä hienoja matkailu-ja retkeilymaisemia! Ja nythän tämä lähimatkailu on, ilmastonmuutoksen noustua vakavaksi puheenaiheeksi, tullut suorastaan buumiksi.


Miten voisin auttaa juuri sinua, perhettäsi tai työyhteisöäsi löytämää rentoutta, rauhaa ja hyvää oloa luonnosta? Mietitään yhdessä, ota yhteyttä!